.

.

Κόρινθος dello sport

Κόρινθος dello sport
ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

.

GREEKRADIO WEB CHANNEL-Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΩΝ! -ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΣΑΣ! - ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6942 642 200 E-MAIL:GRWEBCHANNEL@GMAIL.COM

ΤτΕ: Ένας στους δυο χρησιμοποιεί κάρτα για τις αγορές του

ΤτΕ: Ένας στους δυο χρησιμοποιεί κάρτα για τις αγορές του


Ευρέως διαδομένη είναι πλέον η χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών για αγορές αγαθών και υπηρεσιών από τους καταναλωτές, σύμφωνα με έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η χρήση τους οφείλεται κατά κύριο λόγο στους κεφαλαιακούς ελέγχους αλλά και στην εναρμόνιση των καταναλωτών με την παρότρυνση του υπουργείου Οικονομικών για το χτίσιμο του αφορολόγητου μέσω της χρήσης καρτών.
Ειδικά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, ο συνολικός αριθμός των καρτών αυξήθηκε κατά 11,26% ενώ οι συναλλαγές μέσω αυτών κατέγραψαν αύξηση κατά 59%.
Την ίδια ώρα, μελέτη του Ινστιτούτου Ερευνών Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), δείχνει ότι ένας στους δύο καταναλωτές ψωνίζουν από το σούπερ μάρκετ με κάρτες. Ωστόσο, όπως σημειώνει η ίδια μελέτη, το κόστος συναλλαγής – προμήθεια τράπεζας- για επιχειρήσεις με χρεωστικές κάρτες ανέρχεται στο 1,7% των πωλήσεων όταν σε άλλες χώρες όπως π.χ. στην Αμερική ή την Αυστραλία κυμαίνεται από 0,4% έως 0,8%.
Την ίδια ώρα η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος κάνει λόγο για μείωση της κατανάλωσης: Η μέση αξία των συναλλαγών για το δεύτερο εξάμηνο του 2015 σημείωσε ελαφρά άνοδο κατά 0,6% στα 1.976 ευρώ ενώ ανά συναλλαγή, η μέση αξία για το σύνολο των καρτών ήταν μειωμένη κατά 29,6% στα 171 ευρώ, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2015.