.

.

Κόρινθος dello sport

Κόρινθος dello sport
ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

.

GREEKRADIO WEB CHANNEL-Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΩΝ! -ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΣΑΣ! - ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6942 642 200 E-MAIL:GRWEBCHANNEL@GMAIL.COM

Πρώτο «ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις από αυτόν τον μήνα

Πρώτο «ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις από αυτόν τον μήνα


Μειωμένες, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και κατά 22%, θα λάβουν τις επικουρικές συντάξεις τους οι δικαιούχοι τον Αύγουστο.
Οι περικοπές, που γίνονται στο πλαίσιο του επαναϋπολογισμού των κύριων κι επικουρικών συντάξεων σε εφαρμογή του νέου νόμου για το ασφαλιστικό, αφορούν τις περιπτώσεις εκείνες που τομικτό άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ μεικτά.
Υπολογίζεται ότι περίπου 200.000 συνταξιούχοι έχουν εισόδημα άνω των 1.300 ευρώ το μήνα από κύρια κι επικουρική, ωστόσο σε πρώτη φάση μόλις20.000- 30.000 συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις στις συντάξεις τους, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμος των επικουρικών συντάξεων για την πλειοψηφία των συνταξιούχων.
Πρώτοι θα έρθουν αντιμέτωποι με τις περικοπές όσοι λαμβάνουν επικουρική σύνταξη από τα ταμεία ΤΕΑΔΥ, ΤΑΔΚΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΠ-ΟΤΕ, ΤΕΑΠ-ΕΛΤΑ, ΤΕΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΕΑΙΓΕ (ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί), ΤΕΑΠ - ΕΡΤ και ΕΛΕΜ (το ταμείο των υπαλλήλων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας), που θα δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τις επικουρικές τους συντάξεις μειωμένες την Τρίτη 2 Αυγούστου.
Ο επαναϋπολογισμός των υπολοίπων 1,3 εκατ. επικουρικών συντάξεων θα γίνει με τις πληρωμές του μηνός Σεπτεμβρίου, στο δεύτερο κύμα μειώσεων, ενώ ο τρίτος γύρος των περικοπών θα γίνει τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο και θα αφορά μόνο τηναναδρομική παρακράτηση των ποσών των συντάξεων, από την 1η Ιουλίου του 2016.
Όπως είχε διευκρινίσει το υπουργείο Εργασίας, για τον υπολογισμό του πλαφόν των 1.300 ευρώ μεικτά, πάνω από το οποίο αρχίζουν οι μειώσεις στις επικουρικές, λαμβάνονται αθροιστικά υπόψη όλες οι συντάξεις από οποιαδήποτε πηγή (γήρατος, επικουρικές, αναπηρίας, θανάτου). Αντίθετα, δεν θα λαμβάνονται υπόψη τα μερίσματα και τα επιδόματα αναπηρίας πάσης φύσεως.
Ο κύριος όγκος των κουρεμένων συντάξεων θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των συνταξιούχων στις 2 Αυγούστου και οι υπόλοιπες στις 2 Σεπτεμβρίου.
Σε κάθε περίπτωση οι επικουρικές συντάξεις κινδυνεύουν με νέες μειώσεις έως τις 31/12/2019εάν δεν αποφευχθεί η δημιουργία νέων ελλειμμάτων στο Ενιαίο Επικουρικό. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που το ετήσιο έλλειμμα του Ταμείου, αφαιρουμένων των εξόδων από τα έσοδα, είναι μεγαλύτερο από το 0,5% των εισφορών, τότε θα ενεργοποιηθεί ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.