.

.

Κόρινθος dello sport

Κόρινθος dello sport
ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

.

GREEKRADIO WEB CHANNEL-Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΩΝ! -ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΣΑΣ! - ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6942 642 200 E-MAIL:GRWEBCHANNEL@GMAIL.COM

Πρωταθλητές οι Έλληνες έφηβοι στον τζόγο και το αλκοόλ

Πρωταθλητές οι Έλληνες έφηβοι στον τζόγο και το αλκοόλ


Πρωταθλητές στον τζόγο και το αλκοόλ είναι οι έφηβοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας πανευρωπαϊκής έρευνας ESPAD. Αντιθέτως, φαίνεται ότι έχουν μειώσει το κάπνισμα, παρότι βρίσκουν εύκολα τσιγάρα.
Μολονότι υψηλότερο ποσοστό εφήβων στην Ελλάδα αναφέρει «εύκολη» πρόσβαση σε τσιγάρα, συγκριτικά με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, στη χώρα μας παρατηρούνται χαμηλότερα ποσοστά 15- 16χρονων μαθητών που έχουν καπνίσει, έστω και μία φορά σε όλη τους τη ζωή. Τα ποσοστά του πρόσφατου και του καθημερινού καπνίσματος κυμαίνονται στη χώρα μας στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Η Ελλάδα παρουσιάζει επίσης χαμηλότερα ποσοστά πρώιμης (σε ηλικία κάτω των 13) δοκιμής του πρώτου τσιγάρου και έναρξης του συστηματικού καπνίσματος.
Χαρακτηριστικό είναι ότι διπλάσιοι Έλληνες μαθητές δηλώνουν ότι έχουν στοιχηματίσει στο διαδίκτυο ή σε άλλους χώρους σε σχέση με παιδιά ίδιας ηλικίας στην υπόλοιπη Ευρώπη. Επιπλέον, όπως δείχνει η έρευνα, οι Έλληνες ξεκινούν το αλκοόλ από τα 13 τους χρόνια, ενώ δεν δείχνουν να προτιμούν –όσο οι συνομήλικοί τους Ευρωπαίοι- τις παράνομες ουσίες.
Στην έρευνα –που πραγματοποιήθηκε σε 35 ευρωπαϊκές χώρες- καταγράφονται η συμπεριφορά και οι αντιλήψεις των 16χρονων μαθητών σχετικά με ουσίες όπως ο καπνός, τα οινοπνευματώδη, τη χρήση του διαδικτύου και τον τζόγο.
Στην Ευρώπη το κάπνισμα και η κατανάλωση οινοπνευματωδών φαίνεται να μειώνονται στους 15-16χρονους μαθητές. Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία για την χρήση «νέων» ψυχοδραστικών ουσιών, όπως συνθετικών κανναβινοειδών, καθινόνων και νέων εξαρτητικών συμπεριφορών στον πληθυσμό αυτό. Η χρήση παράνομων ουσιών παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, παρουσιάζεται σταθερή την τελευταία 12ετία.