.

.

Κόρινθος dello sport

Κόρινθος dello sport
ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

.

GREEKRADIO WEB CHANNEL-Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΩΝ! -ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΣΑΣ! - ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6942 642 200 E-MAIL:GRWEBCHANNEL@GMAIL.COM

Η αβεβαιότητα «ροκάνισε» το ΑΕΠ του 2016

Η αβεβαιότητα «ροκάνισε» το ΑΕΠ του 2016


Η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,3% το 2016 σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ωστόσο αυτή η ισχνή ανάπτυξη είναι απότοκο του κακού 2015 και δεν έχει καμιά ποιοτική αξία.
Αντιθέτως προκύπτει ανησυχία για το γεγονός πως στο τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2016 η οικονομία φρέναρε απότομα, σε σχέση με το διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου.


Τα στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ανάπτυξη 0,3% το τέταρτο τρίμηνο του 2016 σε ετήσια βάση, έναντι ανάπτυξης 2,2% το τρίτο τρίμηνο, συρρίκνωσης 0,5% το δεύτερο τρίμηνο και ύφεσης 0,8% το πρώτο τρίμηνο του 2016. Συνολικά το 2016, η ελληνική οικονομία κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,3%, με βάση τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι η επέκταση της οικονομίας στο τελευταίο τρίμηνο του 2016 εμφανίζει αισθητή επιβράδυνση σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, αλλά κυρίως ότι σε σύγκριση με το υφεσιακό τέταρτο τρίμηνο του 2015 η κατάσταση είναι οριακά καλύτερη και απλά πρόκειται για μια στατιστική βελτίωση.
Αυτό που δείχνουν τα στοιχεία είναι ότι η ανάπτυξη του 2016 είναι παράγωγο της ύφεσης του 2015 και όχι προϊόν της παραγωγικής βελτίωσης που συντελέστηκε μέσα στο προηγούμενο έτος. Η επιβράδυνση δε της ανάκαμψης το τελευταίο τρίμηνο δείχνει πως με μεγάλη δυσκολία θα πιαστεί ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% του ΑΕΠ το 2017.
Και εδώ εγκυμονεί ένας μεγάλος κίνδυνος. Εάν ο στόχος για το ΑΕΠ το 2017 δεν επιτευχτεί, ομοίως δεν θα επιτευχτεί και ο στόχος για την πορεία των εσόδων. Και παρά το γεγονός ότι άπαντες αναμένουν πως η Ελλάδα θα πιάσει άνετα το πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ, αυτό ενδεχομένως να μην συμβεί σε ένα περιβάλλον ασθενικής ανάπτυξης.