.

.

Κόρινθος dello sport

Κόρινθος dello sport
ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

.

GREEKRADIO WEB CHANNEL-Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΩΝ! -ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΣΑΣ! - ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6942 642 200 E-MAIL:GRWEBCHANNEL@GMAIL.COM

Ξυπόλητοι, νηστικοί και καταπονημένοι οι μετανάστες που έφθασαν στο λιμάνι της Πάτρας

Ξυπόλητοι, νηστικοί και καταπονημένοι οι μετανάστες που έφθασαν στο λιμάνι της Πάτρας (pics&vid)


Στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας θα περάσουν το βράδυ τους, οι 40 από τους 114 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητο πλοίο 32 ναυτικά μίλια ανοιχτά των Παξών και μεταφέρθηκαν με το φορτηγό πλοίο Cacliarda στο λιμάνι της Πάτρας.
Οι 70 από αυτούς με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης, μεταφέρονται στην Αθήνα, ενώ οι 40 που θα μείνουν για 24 ώρες στο Παμπελοποννησιακό, θα οδηγηθούν αύριο σε καταυλισμό εκτός νομού Αχαΐας, καθώς ισχύει η σχετική απαγόρευση περί φιλοξενίας προσφύγων λόγω του λιμανιού.
Η Δημοτική Αρχή υποδέχθηκε τους μετανάστες , τους 113 μετανάστες, που κινδύνεψαν χθες να πνιγούν, ανοιχτά των Παξών, μέσα σε ακυβέρνητο, δουλεμπορικό σκάφος. και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tempo24 διαβεβαίωσε τους μετανάστες και τις κρατικές υπηρεσίες που εμπλέκονται, ότι οι υπηρεσίες και οι δομές του Δήμου, τίθενται στη διάθεσή τους και είναι σε ετοιμότητα, για να στηρίξουν έμπρακτα και να παράσχουν τα είδη πρώτης ανάγκης.


Ο Δήμαρχος Πατρέων, δήλωσε:
«Χθες το βράδυ ενημερωθήκαμε για τους 113 μετανάστες – πρόσφυγες, που κινδύνεψαν ανοιχτά των Παξών και από εκείνη την ώρα, είμαστε σε επικοινωνία με την διοίκηση του Ο.Λ.ΠΑ., για να δούμε με ποιον τρόπο θα βοηθήσουμε. Έχουμε αυτή τη στιγμή έναν πόλεμο οικονομικό και φυσικό, που δημιουργεί θύματα. Αυτά τα θύματα ήρθαν στην πόλη μας κι εμείς ως Δήμος ήρθαμε να δώσουμε τη βοήθειά μας, για να είναι η σύντομη διαμονή τους εδώ, κάτω από ανθρώπινες συνθήκες. Περιμένουμε και από την κυβέρνηση να πάρει τις πρωτοβουλίες που πρέπει και να κάνει το χρέος της. Όλα αυτά τα προβλήματα έχουν αιτία και δεν είναι άλλη, από το ότι κάποιοι που θέλουν να πλουτίσουν, δημιουργούν εκρηκτικά προβλήματα, οδηγώντας ανθρώπινες ψυχές στην προσφυγιά. Άρα πρέπει να δούμε το πρόβλημα στη ρίζα του και να τονίσουμε για μια ακόμα φορά, εδώ από την Πάτρα, που σήμερα είναι χώρος υποδοχής των μεταναστών – προσφύγων, ότι πρέπει να πάνε στις χώρες προορισμού τους, στις χώρες για τις οποίες ξεκίνησαν από τις πατρίδες τους, αφού ο τελικός τους προορισμός, δεν ήταν η Ελλάδα. Όσο καιρό όμως μείνουν στη χώρα μας, πρέπει να ζουν σε χώρους αξιοπρεπείς και με ανθρώπινες συνθήκες».
Ο Δήμος Πατρέων που δεν έχει στην κατοχή του χώρους κατάλληλους για να εγκατασταθούν προσωρινά και με ανθρώπινες συνθήκες πρόσφυγες και μετανάστες. Παρόλα αυτά πρότεινε να διαθέσει για μία ή δύο ημέρες τους κλειστούς χώρους του Παμπελοποννησιακού Σταδίου για να φιλοξενηθούν οι 113 πρόσφυγες, καθώς επίσης και να τους προσφέρει φαγητό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Επίσης πρότεινε, εάν η προσωρινή παραμονή τους εξελιχθεί σε πολυήμερη, να ενοικιαστεί, με χρήματα του Δήμου, ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία θα διασφαλίζει ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης και διατροφή.
20170308 094957